Gostovanja

Sramota! Taocima držali starce, djecu, bolesnike… Zašto?

Tribina u organizaciji Portala Slavonija.IN o „zagađenoj“ vodi na Uskrs 2018. godine izazvala je mnoge reakcije. U Inbox Facebook stranice Slavonije.in pristižu mnogi komentari, zgražanja, osude, pitanja…

Mnogi pitaju zašto se na tribini nisu pojavili oni koji su „kreirali“ zbivanja u Slavonskom Brodu.

Podsjećamo na tribinu su pozvani Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda, Stjepan Aščić, direktor Vodovoda Slavonski Brod, Davorin Piha, direktor Vodno gospodarskog odijela za srednju i donju Savu Hrvatskih voda, Josip Pavić, načelnik općine Sibinj, Mirela Šmital, Županijska državna odvjetnica. Nisu se odazvali i nemaju kućnog niti poslovnog odgoja da ispričaju svoj nedolazak, ali su „uspješno“ izveli neviđenu farsu i taocima somnobulne politike držali 100 tisuća građana u Slavonskom Brodu i okolici, strace, djecu, bolesnike… Za koji dan su izbori i birači bi trebali povesti računa o tome.

No, tribini su se odazvali  Viktor Simončić, ekolog, Slavica Lemaić, gradska vijećnica, Ivana Smolčić Jerković, aktivistica i Branko Radošević  direktor Crodux energetike, a njihovi argumenti u raspravi zorno su prikazali da prije tri godine voda u Slavonskom Brodu nije bila zagađena, nego javni prostor u kojem su dominirali glasine, panika, nestručnost, neznanje ili možda i puno gore , bolesne političke ambicije koje nemaju skrupula prema nikome i ništa im nije sveto.

Tribinu možete pogledati ovdje: