Događanja

Dođite na prosvjed Brođana u Zagrebu, subota 14.4.2018.

Polazak za Zagreb planiran je u subotu u 6 sati ujutro na parkiralištu ispred Kauflanda. Prosvjed traje dva sata, a u Brod se možete vratiti odmah nakon završetka prosvjeda ili u večernjim satima.

Pripreme prije prosvjeda

Još uvijek možete donirati za financiranje prijevoza za prosvjednike, preko računa Udruge Loco-Moto.

Podaci za uplatu su:

IBAN: HR6023400091100014069

Opis plaćanja: Brođani za djecu

Model i poziv na broj: HR01 5555

Ako ne prihvati HR01 5555, možete slobodno staviti HR02 5555

Vrlo je bitno ispuniti ove podatke, model i poziv na broj da mozemo prepoznati koje su uplate za ovu nasu akciju "Brođani za djecu"

Plan:

- 6.00h okupljanje prosvjednika, na parkiralištu ispred Kauflanda

- 9.00h Prosvjed na Markovom Trgu

- 11.00h Završetak prosvjeda

Ostale obavijesti dobiti ćete od voditelja.

- Ponesite po 1 lampion, koji ćemo upaliti za sve Brođane, koji su već preminuli od teških bolesti.

- Transparenti poželjni

POTREBNO JE POTVRDITI PRIJAVU na ovaj link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCw4K-S8fjYx0fdTD2CpP4Hqp4TGC67q6vgLZ04hUCwkn61g/viewform

"Nemamo više što čekati, prošlo je devet i ide deseta godina. Brod nisu zrak, ni voda. Brod smo mi i naša djeca. Ovo je dizanja glasa za dostojanstvo cijele Hrvatske. Ovo što rade nama u Slavonskom Brodu, rade i drugdje u Hrvatskoj, samo se nije dogodio ekološki incident. Ovo je poziv cijeloj Hrvatskoj, da stanu majke ispred svoje djece i kažu dosta", poručila je Ivana Smolčić Jerković iz inicijative "Brodske mame".

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/2505924716298848

Organizatori u ponedjeljak na adresu Vlade i resornih ministarstva šalju listu pitanja na koja žele konkretne odgovore.

"Sada je stvarno dosta. Kada će se riješiti pitanje čistog zraka u Slavonskom Brodu? Kada će se modernizacija rafinerije pokrenuti? Koje su posljedice ovog trovanja vode, ako je je bilo? Proturječne informacije su nam utjerale strah u kosti. Više ne znamo smijemo li se umiti, oprati zube, djecu svoju okupati. Što će se dogoditi s djecom? Ljudi koji za to primaju plaću, probleme trebaju riješiti. Ovdje smo da ih potaknemo. Mi smo njihovi poslodavci", istaknuo je Dalibor Vašarević iz inicijative "Kad, ako ne sad".

Okupljanje Brođana na korzu u subotu 7.4. prošlo je u miru, a završilo je nakon prigodnoga zabavnog programa i prikupljanja otisaka dječjih dlanova na platnu koje će prosvjednici nositi u Zagreb kao transparent i "dokaz da u Slavonskom Brodu žive stvarna djeca sa stvarnim problemima".