Vijesti

Slavica Lemaić razočarana/revoltirana zbog odbijanja veće transparentnosti grada – pokrenuta peticija

SLAVONSKI BROD – Nezavisne gradske vijećnice Slavica Lemaić i Karmen Dizdar Grgurević predložile su gradskim vijećnicima Amandman čak hvale i pisanja vrijedan.

Naime, nezavisne vijećnice Amandmanom htjele su postići potpunu financijsku transparentnost grada Slavonskog Broda. Obzirom da je gradska vijećnička većina stranke Duspara Mirko i SDP-a nisu prihvatili i samim time Amandman nije prošao. Konkretno, Amandman (prijedlog) kojim se traži osiguravanje financijskih sredstava za softwer koji bi omogućavao potpunu javnu financijsku transparentnost grada Slavonskog Broda.

Nakon odbijanja Amandmana od gradske vijećničke većine ostaje visiti pitanje iz kojeg razloga gradska većina nije prihvatila ovaj Amandman i što se krije iza takve odluke. U svakom slučaju ovo je na neki način opstrukcija transparentnosti, iz nama nepoznatih razloga koja ostavlja gorak okus u ustima, pa čak i skrivene motive.

Peticija je pokrenuta od strane Udruge poreznih obveznika Lipa i Udruge Glas poduzetnika koju svi mogu potpisati ukoliko žele klikom OVDJE.