Vijesti

VK Marsonia samostalno organizirala utakmicu svjetske vaterpolske lige između reprezentacija Hrvatske i Njemačke u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod imao je čast na gradskim bazenima ugostiti aktualne svjetske prvake – Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju. Popularne Barakude su na slavonskobrodskim bazenima protiv Njemačke odigrale utakmicu u sklopu Svjetske lige. Naravno da su samo sretnici koji su ranije kupili ulaznicu mogli biti na bazenu i uživo pratiti utakmicu.

Nakon finala Kupa između dubrovačkog Juga i zagrebačke Mladosti ponovno su bazeni Vijuš bili popunjeni do posljednjeg mjesta. Oko 600 gledatelja vidjelo je pobjedu Hrvatske sa 14:8 protiv Njemačke u posljednjem kolu Svjetske lige. Atmosfera na plivalištu bila je odlična, a ova nova pomlađena reprezentacija Ivice Tucaka pokazala je kvalitetu, ali i veliku perspektivu.

Premda su Barakude od ranije osigurale nastup na završnici Svjetske lige, u utakmicu protiv Njemačke ušli su maksimalno ozbiljno te je na kraju došla uvjerljiva, ali i očekivana pobjeda. U vaterpolskoj reprezentaciji Hrvatske je već dugi niz godina na funkciji kondicijskog trenera čovjek iz Brodsko – posavske županije - Pero Kuterovac.

Utakmicu posljednjeg 6. kola Svjetske vaterpolske lige između Hrvatske i Njemačke pratila je i državna tajnica Središnjeg ureda za sport Janica Kostelić.

Vaterpolski klub Marsonia još jednom se uz Hrvatski vaterpolski savez pokazao kao odličan domaćin i organizator jednog velikog sportskog događaja.

Bila je ovo 4. pobjeda hrvatskih vaterpolista u Svjetskoj ligi s kojom su potvrdili odlazak na završnicu koja će se održati u lipnju.

Za Slavonski Brod bio je ovo veliki sportski događaj budući nije mala stvar u svom gradu ugostiti aktualne Svjetske prvake koji su do sada bili Europski i Olimpijski pobjednici.

Ovim putem pozdravljamo ovakve sportske događaje, čestitamo reprezentaciji Hrvatske na pobjedi i pohvaljujemo klub VK Marsonia koji je samostalno, bez pomoći Grada Slavonskog Broda i županije, uspio napraviti vrhunsku organizaciju!

Naime, Grad Slavonski Brod nije želio biti domaćin ovog spektakla, unatoč paroli gradonačelnika "Izgradili smo bazene za građane", nego su još ispostavili račun na 30.000 kn i samo zahvaljujući sponzorima i ulaznicama su se uspjeli pokriti troškovi najma bazena kao i ostali troškovi.

Zar to nije sramota da se jedan hrvatski grad prema vlastitom klubu i reprezentaciji ponaša maćehinski?

I onda na službenoj web stranici Grada Slavonskog Broda na kraju napišu: "Velika posjećenost naših građana i odlična atmosfera još su jednom pokazali kako su sportska događanja i više nego dobrodošla u Slavonskom Brodu."

Cjenik usluga gradskog bazena: