Vijesti

Klasična gimnazija djeluje u zgradi u vlasništvu Grada SB u Tvrđavi Brod i potrebna joj je nova školska zgrada i prava sportska dvorana. Ekonomsko-birotehnička škola već duže od 12 godina čeka na izgradnju sportske dvorane. Novo sedmogodišnje razdoblje EU fondova prilika je za izgradnju nove zgrade Klasične gimnazije i zajedničke velike trodijelne sportske dvorane s tribinama u Naselju Andrija Hebrang.

Mišljenja sam da se politička kampanja ne temelji samo na predizbornim obećanjima nego na konkretnom radu i djelovanju za dobrobit lokalne zajednice. Stoga sam u suradnji sa svojim stručnim timom osigurala program jačanja kapaciteta relevantnih dionika u zajednici (udruge civilnog društva, sportski savezi, obrtnici, poduzetnici, neformalne skupine građana) kako bi ih dodatno osnažili i pripremili za povlačenje novca iz EU fondova.

Poštovani zastupnici i zastupnice,

Javno vam se obraćamo povodom 4. sjednice Hrvatskog sabora koja se nastavlja 19. studenoga 2020. godine raspravom o Prijedlogu državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu i projekcijama za 2022. i 2023. godinu. Proučile smo navedeni Prijedlog državnog proračuna i moramo Vas upozoriti da je isti duboko nepravedan i neprihvatljiv za javne interese Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije. Novčana sredstva planirana za redovnu djelatnost Sveučilišta u Slavonskom Brodu i za izgradnju novog školskog kompleksa OŠ “Milan Amruš“ su nedovoljna u odnosu na stvarne potrebe. Svjesne smo težine socijalne i ekonomske situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, ali ovi važni projekti potpuno ovise o financiranju iz državnog proračuna.